test

Only Dutch Language

Van laag naar hoog sorteren

1-20 of 150

Bohemian Rhapsody van Queen staat voor de vijftiende keer in negentien jaar tijd op de eerste plaats in de Top 2000.

Top 2000 2017 :

1. Bohemian Rhapsody - Queen
2. Hotel California - Eagles
3. Stairway To Heaven - Led Zeppelin
4. Piano Man - Billy Joel
5. Child In Time - Deep Purple
6. Black - Pearl Jam
7. Wish You Were Here - Pink Floyd
8. Fix You - Coldplay
9. Avond - Boudewijn de Groot
10. November Rain - Guns N' Roses

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Hoewel hij nooit de roem heeft gekregen, die hij heeft verdiend, heeft Little Willie John toch een grote invloed gehad op een heel legioen latere performers. foto - Vinyl-Lp : Little Willie JohnVanaf midden 50er jaren legde hij de basis voor zangers als Sam Cooke, Clyde McPhatter, James Brown, B.B. King en Al Green. Zijn grote hits Fever, Need Your Love So Bad en Suffering With The Blues werden klassieker en door tallozen geïnterpreteerd, waarbij Fever door Peggy Lee en Need Your Love So Bad door Fleetwood Mac wel de bekendste war...

Lees meer
Opmerkingen | Geplaatst in Anekdotes door Site Owner

De Franse rocklegende, die eigenlijk Jean-Philippe Smet heette en van Belgische afkomst was, is dinsdag 5 december overleden aan longkanker.

Nooit internationaal doorgebroken

Johnny HallydayVan zijn platen werden in totaal meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. De successen van de rockster waren echter in het buitenland zeer beperkt, maar in eigen land was zijn status onaantastbaar. Pour moi la vie va commencer werd in ons land begin jaren 60 samen met Tes tendres années één van zijn enige grote hits. De laat...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Bryan Ferry geeft uniek concert in AFAS Live

29 november 2017 17:39:20 CET

De 72-jarige ex-Roxy Music zanger Bryan Ferry geeft samen met het Metropole Orkest op 5 juni een optreden in AFAS Live te Amsterdam.

Wereldberoemde groep

Bryan FerryIn 1971 richtte Ferry (zang, toetsen) samen met Brian Eno (elektronische muziekspecialist) en Graham Simpson (bas) de band Roxy Music op die in de jaren 70 razend populair werd. Ze inspireerden wereldwijd duizenden (vroege) punkrockers en legden bovendien een basis voor de new wave. De grootste hits van de band waren Love is the drug, Jealous guy...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Zanger Lion Sleeps Tonight overleden

29 november 2017 16:26:49 CET

Mitch Margo, de zanger van de groep The Tokens, die beroemd werd met de megahit The Lion Sleeps Tonight, is op 70 jarige leeftijd overleden.

Beroemde song

The Lion Sleeps Tonight, ook bekend als A-weema-weh, a-weema-weh, dat in 1961 wekenlang bovenaan de Amerikaanse hitlijsten stond, was samengesteld uit twee andere liedjes: dat van de Zuid-Afrikaanse zanger Solomon Linda (Mbube, dat leeuw betekent) en van The Weavers (Wimoweh). Het nummer werd later nog veelvuldig opnieuw opgenomen, waarvan een v...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Eagles gaan toch weer touren

22 november 2017 16:13:48 CET

Eagles gaan zonder de overleden Glenn Frey, maar wel met zijn zoon Deacon Frey, in 2018 toch weer op tournee in de Verenigde Staten. Optreden in Nederland is nog niet bekend.

EaglesVan links naar rechts : Don Henley, Deacon Frey, Joe Walsh, Vince Gill, Timothy B. Schmith

 

Opmerkingen | Posted door Site Owner

King Crimson komt naar Nederland

22 november 2017 16:01:07 CET

King Crimson, volgend velen de grondlegger van de progressieve rock en voorloper van bands als Yes, Genesis en Rush geeft op 13 juli een optreden in het Concertgebouw in Amsterdam.

King CrimsonBijzonder muziek en zeer beroemde hoes

De Britse rockband rond gitarist Robert Fripp werd opgericht in 1969 en brak echt door toen zij in het voorprogramma van de Rolling Stones, op 5 juli 1969 gratis optraden in Hyde Park, Londen. De schatting van het aantal toeschouwers loopt uiteen van 250.000 tot 500.000. De opnamen...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Popidool David Cassidy overleden

22 november 2017 15:41:03 CET

Tieneridool en filmster David Cassidy, die voornamelijk bekend werd van de poplaire serie, The Partridge Family, is op 67 jarige leeftijd overleden.

Idool uit de jaren 70

IDavid Cassidyn februari kreeg Cassidy de diagnose dementie. Hij werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis en zijn toestand verslechterde daarna snel. Meerdere organen zouden niet meer functioneren.
Het popidool en de acteur uit de genoemde The Partridge Family en Police Story, had verschillende hits zoals 
CherishCome On Get Happy en I Th...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

De 73-jarige oud-Supremes zangeres Diana Ross kreeg bij de American Music Awards in Los Angeles de Lifetime Achievement Award uitgereikt.

Diana RossTalloze hits

Ross heeft als soloarties, maar ook met The Supremes of in een duet talloze hits gehad zoals Stop in the Name of Love, You Can’t Hurry Love, Come See About Me, Where Did Our Love Go, Love Child, Love Hangover, Ain’t No Mountain High Enough, Baby Love, Upside Down en Endless Love. En dit is nog maar een heel klein gedeelte van haar oeuvre.
De zangere...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

AC/DC-gitarist Malcolm Young overleden

18 november 2017 15:06:31 CET

Medeoprcihter van AC/DC, Malcolm Young, is op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van dementie overleden.

Malcolm Young

Een van de grootste hardrockbands allertijden

AC/DC werd in 1973 opgericht door Malcolm en zijn broer Angus Young, waarbij de laatste opviel als gitarist in schooluniform. Hoewel de band vaak wordt gezien als pionier van hardrock, classificeerden de leden zelf hun muziek altijd als rock-'n-roll.
De groep groeide uiteindelijk toch uit tot een van de grootste hardrockbands ter wereld en heeft were...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

eloElectric Light Orchestra (ELO) geeft op 27 september 2018 een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Het concert in de Ziggo Dome maakt deel uit van een nieuwe Europese tournee die volgend jaar van start gaat. De kaartverkoop begint vrijdag 17 november.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Hans Vermeulen plotseling overleden

10 november 2017 08:51:10 CET

Op 70 jarige leeftijd is de oud bandleider van de Sandy Coast in Thailand, waar hij al sinds jaren woonde, overleden.

Maker van schitterende nummers en producer van vele talenten

Hans VermeulenMet zijn band Sandy Coast had Vermeulen al in de jaren zestig en zeventig hits als I See Your Face Again, Capital Punishment en True Love That's A Wonder. Daarna richtte hij Rainbow Train op met bandleden als Jan Rietman, Dianne Marchal (zijn eerste vrouw) en Anita Meyer. Hij schreef en zong mee op haar eerste nummer 1-hi...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Musical over The Bee Gees in de maak

9 november 2017 13:48:52 CET

Universal Pictures maakte woensdag 8 november bekend dat er een musical komt over het leven van de tweelingbroers Robin en Maurice en hun oudere broer Barry Gibb, die samen de bekende groep The Bee Gees vormden.

Bee GeesBarry Gibb als producer

Universal Pictures-baas Jimmy Horowitz zei, dat hij een deal heeft gesloten met Barry, de nog enige levende 'Bee Gee', en de erven van Robin en Maurice Gibb en dat Barry nauw betrokken wordt bij het project als uitvoerend producent, waarbij de laatste zei dat de fam...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Robert Knight, de originele zanger van het beroemde nummer Everlasting Love, is op 72-jarige leeftijd overleden.

Robert KnightHet nummer is bekender dan de uitvoerder

Everlasting Love, dat werd geschreven door Buzz Carson and Mac Gayden, was Knight's eerste en grootste hit.
Van het beroemde nummer kwamen meerdere versies uit, onder andere U2, Carl Carlton, Gloria Estefan, Jamie Cullum, Patricia Paay en Love Affair, die in 1968 de nummer 1-positie in Engeland behaalde.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Gitaar van Prince levert een vermogen op

6 november 2017 20:17:58 CET

Prince

Een gitaar van Prince is het weekend van 4/5 november op een veiling in Los Angeles geveild voor 700.000 dollar, waarbij de geschatte prijs zo'n 60.000 en 80.000 dollar was.

Ook jackets van Michael Jackson geveild

Een jasje waarin Michael Jackson het nummer Thriller opvoerde tijdens zijn History wereldtournee bracht ook meer op dan gedacht: namelijk 32.000 dollar i.p.v. 6.000 tot 8.000 dollar.
Het Beat It-jack dat The King of Pop droeg tijdens zijn Bad-tournee werd verkocht voor 118.750 dollar met ...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Fats Domino overleden

26 oktober 2017 10:09:32 CEST

Rock-'n-roll-legende Fats Domino, die 89 jaar is geworden, had grote invloed op de muziek uit de jaren 60 en 70. Zo inspireerde hij popsterren als Elvis Presley, Paul McCartney en John Lennon.

Orkaan Katrina

Fats DominoFats, geboren in New Orleans als Antoine Domino, verkocht in de jaren 50 miljoenen platen. Alleen Elvis Presley verkocht er meer. Zijn bekendste nummers zijn Blueberry Hill, Ain't That a Shame en I'm Walking.
Tijdens de orkaan Katrina in 2005 werd zijn huis verwoest en was Fats even onvindbaar,...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Extra korting voor klanten

19 oktober 2017 21:00:21 CEST

Wie zijn deze onderstaande beroemde artiesten op jonge leeftijd?


Begin linksboven en ga met de klok mee, naar uiteindelijk linksonder. Neem de eerste letter van de (achter)naam. U krijgt dan een code van 10 letters. Vul deze in bij de website : https://www.vinyl-lp.com (bij winkelmand) en u krijgt 10% korting op uw aankoop. 
(Eerst registreren of inloggen. 1 per klant en geldig tot 1 jan. 2018)

Nieuwsgierig? De namen zijn ook als anagram op de website https://www.vinyl-lp.com geplaatst.(van 1 tot e...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

De voormalig gitarist van de folkgroep The Dubliners, Eamonn Campbell, is na een kort ziekbed op zeventigjarige leeftijd overleden.

Meeste leden overleden

DublinersThe Dubliners, die oorspronkelijk "The Ronnie Drew ballad Group" heette, zijn in 1962 begonnen en in 2012 ontbonden. De groep heeft in de loop der jaren verschillende personeelswijzigingen gekend en veel leden zijn overleden. Campbell kwam er in 1984 bij. Een van de bekendste nummers van de Ierse folkband is The Wild Rover.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Mick Jagger zingt Frans Bauer

17 oktober 2017 08:44:43 CEST

Mick JaggerThe Stones nog een keer in Nederland

Mick Jagger lijkt het op zijn gemak te hebben in Nederland. De dag voor het concert in het Gelredome in Arnhem geniet hij van een heerlijke boottocht over de grachten. 'Amsterdam ontdekken op de best mogelijke manier', schreef Jagger bij zijn foto.
Tevens lijkt hij ook van het Hollans levenslied te houden, want hij zingt graag met Frand Bauer mee (zie video).
The Stones hadden in Arnhem weer een geweldig concert. Het was het tweede concert in Nederland in het ka...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Richie, die goed bevriend was met Mayfield, werkt bij deze biografische film samen met Altheida Mayfield, de weduwe van de artiest.

Grote invloed op soul en hiphop

Curtis MayfieldCurtis hoge tenorstem en de symfonische soul was van grote invloed op de soul en de hiphop. Veel van zijn hits, waaronder "Move on Up", "Superfly", Keep on Pushing", "People Get Ready" en "We're a Winner", met de groep The Impressions ", waren politieke boodschappen, vooral gericht op de rassenproblematiek. Na een ongeluk tijdens een co...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner
Van laag naar hoog sorteren

1-20 of 150