test

Only Dutch Language

Van laag naar hoog sorteren

1-20 of 187

Rod Stewart komt met 30e studioalbum

19 juli 2018 23:40:42 CEST

Rod Stewart28 september komt het nieuwe album Blood Red Roses van de 73 jarige Sir Rod Stewart uit met dertien nieuwe nummers. De luxe editie krijgt er nog drie bonustracks bij.Het is het eerste album in drie jaar en de opvolger van Another Country en valt samen met het vijftigjarig artiestenjubileum van Stewart. 
Rod Stewart is een van de bestverkopende artiesten met meer dan 200 miljoen verkochte albums wereldwijd.

Blood Red Roses Tracks:

  1. Look In Her Eyes
  2. Hole In My Heart
  3. Farewell
  4. Didn’t I (nieuwe single)
  5. Blood...
Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner
De Britse politie deed in 2014 een huiszoeking in het appartement van zanger Cliff Richard om bewijs te zoeken voor een seksdelict in de jaren '80. 
Cliff Richard
Richard zou seksuele handelingen hebben uitgevoerd met een jongetje jonger dan 16 jaar oud. De BBC zond beelden van de politie-inval live uit. In juni 2016 werd bekend dat Richard niet werd vervolgd.
Richard begon een proces tegen de BBC. Hij dacht door de live beelden dat de hele wereld hem voortaan zou zien als een ,,crimineel'' en vond dat de BBC z...
Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Waardig afscheid van legende

9 juli 2018 19:22:46 CEST

Paul SimonPaul Simon, bekend van het duo Simon and Garfunkel, stond zaterdag en zondagavond in de Ziggo Dome in Amsterdam met zijn omeward Bound The Farewell Tour. Op een vocaal wat aarzelende start na, klonk de 76-jarige singer-songwriter nog als in zijn beste dagen. Het viel op op hoe ongekend knap Simons liedjes zijn gecomponeerd. Simon liet zich tijdens zijn optredens bijstaan door een grote liveband van zo'n 15 uitmuntende muzikanten met een uitgelezen selectie uit zijn 55 jaar durende loopbaan. Hij ...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Cher (72) komt met nieuw album

1 juli 2018 21:46:15 CEST

Cher komt waarschijnlijk in september met een nieuwe nog titelloze plaat uit. Het wordt haar 26e studioalbum en de eerste sinds Closer To The Truth uit 2013.

CherMamma Mia

Ze is deze zomer ook te zien in de film Mamma Mia! 2, waarin ze de moeder van het karakter van Meryl Streep speelt. Voor deze film heeft ze samen met de cast ook enkele ABBA-klassiekers opnieuw ingezongen. Vanaf 18 juli kan je in de bioscoop gaan kijken naar ‘Mamma Mia! Here We Go Again’, zoals de film eigenlijk heet.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Hereniging Kinks en nieuw album

27 juni 2018 16:40:17 CEST

De legendarische rockgroep The Kinks komt weer bij elkaar en brengen een nieuwe plaat uit.

Ondanks ruzie, toch weer bij elkaar

Ray DaviesFrontman Ray Davies (74) is met zijn broer Dave Davies en drummer Mick Avory de studio ingedoken, vertelt hij aan Channel 4. Dit is heer opmerkelijk, want de broers en Mick Avory hadden vroeger altijd knallende ruzie.
Op het nieuwe The Kinks-album komen liedjes die Ray Davies schreef toen de band in de jaren negentig uit elkaar viel.
De band scoorde vooral in de jaren zesti...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Sir Barry Gibb

27 juni 2018 16:31:16 CEST

Barry Gibb, de enig overgebleven broer, van het beroemde trio, The Bee Gees, heeft van Prins Charles de Britse ridderorde, gekregen. Ofwel het is nu Sir Barry Gibb.

Sir Barry GibbNog maar één Bee Gee

De andere broers, de tweeling Maurice en Robin Gibb, overleden respectievelijk in 2003 en 2012. Volgens Barry, die het allemaal wel wat onwerkelijk vond, had hij deze titel nooit kunnen ontvangen zonder de geweldige inbreng van zijn broers tijdens hun imposante carrière.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Drummer van Pantera, Vinnie Paul, overleden

23 juni 2018 09:47:54 CEST

Vinnie PaulVincent Paul Abbott, zoals hij officieel heette, richtte Pantera samen met zijn broer Darrell op in de jaren tachtig. De band was een Amerikaanse groovemetalband die vooral in de jaren 90 absolute trendsetter binnen dit genre bleek en groeide uit tot grootste in zijn soort. Darrell Abbott werd ook wel gezien als een van de beste gitaristen ter wereld. Een verwarde Panterafan schoot in 2004 bij het begin van een optreden van de broers, vier man dood, inclusief Darrell.
De doodsoorzaak van Vincent ...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Paul Mccartney komt met een nieuw album

21 juni 2018 21:03:52 CEST

Paul McCartney, het voormalig lid van The Beatles, brengt na 5 jaar op 7 september van dit jaar het nieuwe album Egypt Station uit, dat 14 nummers zal bevatten, waaronder de uitgebrachte nummer op Youtube, I Don't Know en Come On To Me.

Paul McCartneyMusicus, maar ook schilder

Het is Paul zijn 17e solo album. De naam, Egypt Station, is vernoemd naar een kunstwerk dat hij in 1988 maakte.
McCartney schildert al lang. In 1999 schokte en verbijsterde hij de kunstwereld(en) van Londen en New York door een volslagen ...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Ex-Fleetwood Mac gitarist overleden

10 juni 2018 23:54:23 CEST

Danny Kirwan, voormalig gitarist van Fleetwood Mac, is op 68-jarige leeftijd overleden.

Danny Kirwan

Gitarist van het eerste uur

Hij werd al op 18-jarige leeftijd lid van Fleetwood Mac. Het eerste nummer waarop Kirwan meespeelde was de megahit Albatross. Hij werd al gauw een belangrijk figuur voor de band en nam vijf studioalbums met de groep opgenomen. Door een alcoholprobleem wer Danny in 1972 uit de band gezet.
Na Fleetwood Mac heeft Danny Kirwan nog wel in enkele groepen gespeeld zoals Tramp en Hungry Fight...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Sting krijgt eregraad van Brown University

28 mei 2018 11:33:42 CEST

Sting alsmede zijn vrouw Trudie Styler hebben zondag 27 mei een universitaire titel gekregen vanwege hun inzet voor het behoud van de regenwouden in de wereld en zijn oorspronkelijke bewoners.

Grote maatschappelijke betrokkenheid

Sting

Sting en zijn vrouw zetten zich al jaren in voor natuurbehoud – zij stichtten hiertoe de Rainforest Foundation om aandacht te vragen voor het Braziliaanse regenwoud.
Deze maatschappelijk betrokkenheid uit Sting vaak door bijvoorbeeld op te treden bij BandAid, de Live Aid c...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Gitaar van Dylan geveild

20 mei 2018 09:54:01 CEST

Op een veiling in het Hard Rock Café in New York is een Fender Telecaster gitaar van Bob Dylan, waarop ook Eric Clapton en George Harrison hebben gespeeld, geveild voor 495000 dollar.

Ook andere bezittingen van muzikanten geveild

Gitaar Bob DylanDe gitaar was eigendom van Robbie Robertson, de gitarist van Dylans band, die er ook op heeft gespeeld.
Naast de gitaar werden ook een oude riem van Elvis Presley voor bijna 350.000 euro en een outfit van Michael Jackson vvoor ongeveer 210.000 euro verkocht.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Charles Aznavour in ziekenhuis

12 mei 2018 19:26:24 CEST

Na een valpartij in huis is de hoogbejaarde Armeens-Franse chansonnier Charles Aznavour (93 jaar), waarschijnlijk met een gebroken bovenarm, in het ziekenhuis beland.

Charles AznavourMisschien wel de grootste chansonnier

Ondanks zijn hoge leeftijd treedt Aznavour nog steeds op. Zo gaf hij begin maart nog een concert in een vrijwel uitverkocht AFAS Live in Amsterdam. Hij wordt beschouwd als een van de grootste chansonniers. Zijn carrière van zeventig jaar bracht 294 albums en 1200 liedjes voort, waaronder de klass...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Paul McCartney heeft de Orde van de Broeders van de Eer ontvangen als erkenning voor zijn bijdrage aan muziek in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld.

Paul ontvangt en geeft

McCartneyDe 75-jarige artiest ontving de onderscheiding vrijdag op Buckingham Palace. ’The Order of the Companions of Honour’, zoals de Britten de ridderorde noemen, geldt als beloning voor verdiensten op het gebied van onder andere kunst, literatuur en muziek.
McCartney zelf heeft donderdag bekendgemaakt dat hij 63 foto’s v...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

De Franse componist Jacques Revaux schrijft het lied ’For Me’, en biedt het aan verschillende zangers aan maar niemand lijkt geïnteresseerd. Na enig aandringen wil Claude François het nummer in 1967 wel op de plaat zetten, mits het voorzien wordt van een nieuwe tekst. Gilles Thibaut schrijft samen met Claude François, onder de titel ’Comme d’ habitude’, een nieuwe tekst. De inspiratie hiervoor put Claude François uit zijn net afgesprongen relatie met de zangeres France Gall. Het plaatje wordt op...

Lees meer
Opmerkingen | Geplaatst in Anekdotes door Site Owner

Nieuw album van Buddy Guy

2 mei 2018 23:07:26 CEST

Jeff Beck, Mick Jagger en Keith Richards spelen mee op het nieuwe album van Buddy Guy.

Voorbeeld voor menig gitaarvirtuoos.

budyguyJagger zingt mee op het nummer You did the crime. En Richards en Beck spelen mee op het nummer Cognac van het nieuwe album The Blues is Alive and Well.
George "Buddy" Guy won al reeds vijfmaal een Grammy Award en is bekend als inspiratie van Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, en andere bekende bluesgitaristen uit de jaren 60.
In 2005 werd Guy opgenomen in de Rock a...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Mede oprchter van De bintangs, Arti Kraaijeveld, is dinsdag 1 mei op 71 jarige leeftijd overleden.

Nederlandse Rolling Stones

Arti-bintangsArti behoorden voor velen tot de top van de Nederlandse gitaristen en was onder meer verantwoordelijk voor de Bintangs-hits Travelling In The USA en Agnes Grey uit 1970. De groep, die in 1961 in Beverwijk opgericht werd door Artie en zijn broer Frank (bas, zang), speelden in eertse instantie indorock maar ging al snel over tot een ruig soort rhythm & blues. De optredens war...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Abba brengt na 35 jaar nieuwe muziek uit

29 april 2018 20:58:21 CEST

Anni-Frid Lyngstad (72), Agnetha Fältskog (68), Björn Ulvaeus (73) en Benny Andersson (71) willen de krachten weer bundelen en als groep weer nieuwe nummers uitbrengen.

Supergroep

AbbaDe groep was in de jaren 70 een echter supergroep en verkocht miljoenen platen. Naast het bekende songfestivalnummer Waterloo scoorde de band grote hits met nummers als Dancing QueenSuper Trouper, The Winner takes it all en zo zijn er nog wel 10 bekende hits. De groep ging in 1982 uit elkaar. Abba kwam daarna nog meerd...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Gerechtigheid voor Cliff Richard

14 april 2018 22:40:01 CEST

De Britse zanger Cliff Richard (77), die onterecht werd beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige, heeft een schadevergoeding van ruim 810.000 euro van de politie gekregen.

Richard klaagt nu de BBC aan

Cliff RichardRichard heeft een zaak tegen de BBC aangespannen omdat de Britse publieke omroep beelden van de inval van de politie in het huis van de zanger, waarmee het in augustus 2014 begon, live op de televisie uitzond. De zanger vindt dat de BBC zijn reputatie heeft besmeurd. De advocaat van Ric...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Yvonne Staples (80) overleden

11 april 2018 10:56:27 CEST

Yvonne Staples, zangeres van gospelband The Staple Singers, is dinsdag 10 april aan darmkanker overleden.

Veel hits in de jaren 70

Staple SingersAl in 1948 ging vader Roebuck Staples met zijn kinderen naar de kerk om gospelmuziek te zingen in de kerk. Dat was het begin van de groep The Staple Singers. In 1952 kregen zij, Roebuck met dochters Cleotha, Pervis Staples en Mavis, hun eerste platencontract. In de jaren erna veranderde het genre van de muziek van folk/gospel naar soul en funk. In 1970 verving Yvonne S...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Lindsey Buckingham uit Fleetwood Mac

9 april 2018 22:29:27 CEST

De gitarist en zanger, Lindsey Buckingham, die een zeer belangrijke rol binnen Fleetwood Mac speelde, stapt uit de band. De componist van o.a. de bekende nummers "Go Your Own Way", "The Chain" en "You Make Loving Fun" zal zich waarschijnlijk concentreren op zijn solocarrière.

lindsey BuckinghamTwee vervangers voor tournee

Tot op heden heeft Buckingham zes volledige soloplaten uitgebracht, waarvan de meest recente uit 2011 "Seeds We Sow" is. Vorig jaar ging hij samenwerken met Fleetwood Mac-bandgenoot Christine McV...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner
Van laag naar hoog sorteren

1-20 of 187