test

Only Dutch Language

Van laag naar hoog sorteren

1-20 of 166

Tribute voor Elton John

15 maart 2018 19:32:19 CET

Elton JohnEd Sheeran, Pink, Dolly Parton, Miley Cyrus, Mary J. Blige, Lady Gagam, Willie Nelson, Coldplay, Sam Smith,The Killers, Demi Lovato en Queens of the Stone Age zijn allemaal te horen op een tweedelig tribute album voor Elton John. Het tribute album volgt na Johns aankondiging in januari om te gaan stoppen met touren. Voor hij dat doet maakt hij nog één grote tournee. 15 mei en 8 juni 2019 is hij te zien in het Ziggo Dome, Amsterdam.

Elton John : “Ik ben van plan mijn passie en creativiteit, waarme...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Garfunkel ook naar Nederland

8 februari 2018 09:39:55 CET

Een dag nadat Paul Simon zijn afscheidstournee aangekondigde, heeft Art Garfunkel bekendgemaakt dat hij gaat toeren in Europa.

Art Garfunkel

Afscheid Paul Simon in Ziggo Dome

Paul Simon komt met zijn 'Homeward Bound The Farewell Tour' naar Nederland! Op zaterdag 7 juli strijkt de singer-songwriter voor de laatste keer neer in Amsterdam voor een show in de Ziggo Dome. Garfunkel geeft op dinsdag 29 mei 2018 een eenmalig concert in Carré in Amsterdam. Met 'An Evening of Song and Stories' brengt hij het beste uit z...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Bijzondere concerten op Paleis Soesdijk

1 februari 2018 19:41:19 CET

Elvis Costello, de Nederlandse band The Analogues, Sting en Jack Johnson treden respectievelijk op 5, 6, 7 en 8 juli op bij het Royal Park Festival te Paleis Soesdijk.

Wat de Beatles nooit live speelden, kunt u nu meemaken

Soesdijk-concertEerder gaven Damien Rice, Counting Crows en Van Morrison al optredens op deze Koninklijke grond. Tickets kunnen gekocht worden samen met een ticket voor een paleisbezoek.
Voor diegene die The Analogues niet kent : een geweldige Beatles coverband. Speciaal voor Royal Park Live st...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Jethro Tull komt na een kleine 10 jaar op 25 november weer optreden in Nederland en wel in Theater Carré te Amsterdam

Jethro Tull

50th Anniversary Tour

De band, opgericht in 1968 rond de Schotse voorman Ian Anderson, de man met de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluit geluid en dus al 50 jaar bestaat, begon in het begin als bluesband met een experimentele inslag, maar hun muziek kreeg onomstotelijk invloeden van klassieke muziek, hardrock en jazz, alsmede Aziatische en Keltische folkmuziek. Ze maakt...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Paul SimonPaul Simon(76), die al in 1965 bekend werd toen hij samen met Art Garfunkel als duo een hit had met het liedje The Sound of Silence, geeft volgens ingewijden op 15 juli in het Hyde Park in Londen zijn laatste concert. Ook James Taylor en Bonnie Raitt treden op bij het concert. Binnenkort worden er nog meer namen bekendgemaakt

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Lynyrd Skynyrd stopt ermee

26 januari 2018 22:31:41 CET

De legendarische band Lynyrd Skynyrd gaat dit jaar voor het laatst alleen in America en Canada toeren en daarna is het voorbij.

Band voor de Rock and Roll Hall of Fame

Lynyrd SkynyrdVan de originele groep die begin jaren zeventig doorbrak is alleen gitarist Gary Rossington nog over. Drie leden van de band, onder wie frontman Ronnie Van Zant, kwamen in 1977 door een vliegtuigongeluk om het leven.
Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichte southern-rockbands en werd op 13 maart 2006 in de Rock and Roll Hall ...
Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

U2 geeft extra concert

26 januari 2018 11:18:27 CET

U2 geeft behalve op zondag 7 oktober nog een extra concert op maandag 8 oktober in de Ziggo Dome te Amsterdam

U2

De kaarten voor de U2 Experience + Innocence tour waren voor zondag binnen ongeveer tien minuten uitverkocht. Tickets voor de nieuwe show gaan op 2 februari om 10.00 uur online.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Op 15 mei 2019 staat Elton John, die meer dan 300 miljoen opnames verkocht, voor het laatst in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Laatste tour van een wereld artiest

Elton JohnDe Farewell Yellow Brick Road Tour begint in de Verenigde Staten. Volgens John duurt de tour drie jaar, omdat hij alle landen waar hij populair is eer aan wil doen. Daarna houdt hij op met optreden.
Elton John is een der best verkochte artiesten aller tijden. Van de heruitgave uit 1997 van de single Candle in the Wind (origineel uit 1973), ge...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Neil Diamond is ziek

23 januari 2018 09:21:36 CET

Neil Diamond (76) heeft de ziekte van Parkinson.

Lifetime Achievement Award

Neil DiamondDe singer-songwriter ging vorig jaar nog op een jubileumtournee, omdat hij vijftig jaar in het vak zat. Dat tournee heeft hij nu gestopt en zal ook nooit meer optreden. Hij is wel van plan om nog steeds muziek te schrijven.
In zijn lange carrière scoorde Diamond meer dan 35 hits en is een van de bestverkopende muzikanten aller tijden. Eerder deze maand werd bekend dat hij dit jaar de Lifetime Achievement Award zal ontvangen...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

De vroegere bassist van de Britse popgroep The Kinks, Jim Rodford, op 76 jarige leeftijd overleden.

Argent, Kinks en Zombies

Rodford was medeoprichter van Argent. In 1978 kwam hij bij The Kinks waar hij tot 1996 speelde. Daarna was hij lid van een heruitgave van de groep The Zombies.

Kinks

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Edwin Hawkins overleden

16 januari 2018 20:28:12 CET

Edwin Hawkins, die in 1969 wereldwijd bekend werd door de single Oh, Happy Day, dat vaak beschouwd wordt als de grootste gospel-hit ooit, is op 74 jarige leeftijd overleden. Het lied werd ook zeer bekend door de film Sister Act met Woopi Goldberg.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

U2 in najaar naar Nederland

16 januari 2018 10:34:38 CET

U2 staat op 7 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Experience + Innocence Tour

U2De Experience + Innocence Tour gaat verder langs Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië, Denemarken, Groot-Brittannië en Ierland.

De kaartverkoop voor het concert in oktober start op vrijdag 26 januari. Voor U2.com-leden is er een speciale voorverkoop van donderdag 18 januari tot zaterdag 20 januari.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

'Fast' Eddie Clarke, oud-gitarist van Motörhead (1976-1982), is woensdag 10 januari op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking overleden. Hij was het laatste originele bandlid.

Eddie Clarke

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Harris-Turner-Diamond-QueenDe Grammy Lifetime Achievement Award, een onderscheiding van de National Academy of Recording Arts and Sciences, die jaarlijks wordt toegekend aan artiesten die een buitengewoon creatieve bijdrage hebben geleverd aan de platenindustrie wordt dit jaar uitgereikt aan Emmylou Harris, Tina Turner, Neil Diamond en Queen. De ceremonie zal in de zomer plaatsvinden met optredens van o.a. Pink en Lady Gaga.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

De Britse musicus Ray Thomas is op 76-jarige leeftijd overleden. Hij stierf afgelopen donderdag in zijn woning in Surrey aan de gevolgen van prostaatkanker.

Muzikale duizendpoot

Ray ThomasRay was degene die de blaasinstrumenten bespeelde in de band. Thomas en toetsenist Michael Pinder waren in 1964 de oprichters van de band en vonden gitarist Denny Laine, basgitarist Clint Warwick en drummer Graeme Edge. Al na het eerste redelijk succesvolle album The Magnificent Moodies met Go Now! vertrokken Laine en Warw...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Sir Ringo Starr en Sir Barry Gibb

30 december 2017 11:02:33 CET

Starr GibbDe Britse muzikant en ex-Beatle Ringo Starr en de zanger en oudste broer van de Bee Gees Barry Gibb zijn vrijdag tot ridder benoemd door de Britse koningin Elizabeth.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

In 1984 kreeg Paul Simon van een vriend een cassette met daarop onbekende muziek. Later bleek het Zuid-Afrikaanse muziek te zijn, die in Amerika nauwelijks verkrijgbaar was vanwege de culturele boycot wegens de apartheid. foto - Vinyl-Lp : paul_simonPaul was helemaal wég van de muziek en besloot naar Zuid-Afrika te gaan om een paar opnamen te maken. Dat mocht eigenlijk helemaal niet (je mocht in die tijd als Westerse artiest niet naar Zuid-Afrika vanwege diezelfde boycot), maar Paul deed het tóch. En dat was maar goed ook....

Lees meer
Opmerkingen | Geplaatst in Anekdotes door Site Owner

Bach, een inspiratiebron voor de Classic Rock

19 december 2017 21:00:00 CET

Paul Simon baseerde in 1974 zijn American tune op een passage uit de Matthäus Passion. foto - Vinyl-Lp : BachDaarmee was Simon niet de eerste popmuzikant die zich liet inspireren door het werk van Johann Sebastian Bach. De Engelse popgroep Procol Harum gebruikte het Air van Bach in 1966 als basis voor de hit A whiter shade of pale. Jethro Tull haalde een vergelijkbare stunt uit met Bachs Bourée. Blackbird van het The White Album uit 1968 ontstond uit de vereenvoudigde vorm van dit zelfde nummer. Zelfs bij All you nee...

Lees meer
Opmerkingen | Geplaatst in Anekdotes door Site Owner

Bohemian Rhapsody van Queen staat voor de vijftiende keer in negentien jaar tijd op de eerste plaats in de Top 2000.

Top 2000 2017 :

1. Bohemian Rhapsody - Queen
2. Hotel California - Eagles
3. Stairway To Heaven - Led Zeppelin
4. Piano Man - Billy Joel
5. Child In Time - Deep Purple
6. Black - Pearl Jam
7. Wish You Were Here - Pink Floyd
8. Fix You - Coldplay
9. Avond - Boudewijn de Groot
10. November Rain - Guns N' Roses

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Hoewel hij nooit de roem heeft gekregen, die hij heeft verdiend, heeft Little Willie John toch een grote invloed gehad op een heel legioen latere performers. foto - Vinyl-Lp : Little Willie JohnVanaf midden 50er jaren legde hij de basis voor zangers als Sam Cooke, Clyde McPhatter, James Brown, B.B. King en Al Green. Zijn grote hits Fever, Need Your Love So Bad en Suffering With The Blues werden klassieker en door tallozen geïnterpreteerd, waarbij Fever door Peggy Lee en Need Your Love So Bad door Fleetwood Mac wel de bekendste war...

Lees meer
Opmerkingen | Geplaatst in Anekdotes door Site Owner
Van laag naar hoog sorteren

1-20 of 166