test

Only Dutch Language

Van laag naar hoog sorteren

1-20 of 177

Gitaar van Dylan geveild

20 mei 2018 09:54:01 CEST

Op een veiling in het Hard Rock Café in New York is een Fender Telecaster gitaar van Bob Dylan, waarop ook Eric Clapton en George Harrison hebben gespeeld, geveild voor 495000 dollar.

Ook andere bezittingen van muzikanten geveild

Gitaar Bob DylanDe gitaar was eigendom van Robbie Robertson, de gitarist van Dylans band, die er ook op heeft gespeeld.
Naast de gitaar werden ook een oude riem van Elvis Presley voor bijna 350.000 euro en een outfit van Michael Jackson vvoor ongeveer 210.000 euro verkocht.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Charles Aznavour in ziekenhuis

12 mei 2018 19:26:24 CEST

Na een valpartij in huis is de hoogbejaarde Armeens-Franse chansonnier Charles Aznavour (93 jaar), waarschijnlijk met een gebroken bovenarm, in het ziekenhuis beland.

Charles AznavourMisschien wel de grootste chansonnier

Ondanks zijn hoge leeftijd treedt Aznavour nog steeds op. Zo gaf hij begin maart nog een concert in een vrijwel uitverkocht AFAS Live in Amsterdam. Hij wordt beschouwd als een van de grootste chansonniers. Zijn carrière van zeventig jaar bracht 294 albums en 1200 liedjes voort, waaronder de klass...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Paul McCartney heeft de Orde van de Broeders van de Eer ontvangen als erkenning voor zijn bijdrage aan muziek in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld.

Paul ontvangt en geeft

McCartneyDe 75-jarige artiest ontving de onderscheiding vrijdag op Buckingham Palace. ’The Order of the Companions of Honour’, zoals de Britten de ridderorde noemen, geldt als beloning voor verdiensten op het gebied van onder andere kunst, literatuur en muziek.
McCartney zelf heeft donderdag bekendgemaakt dat hij 63 foto’s v...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

De Franse componist Jacques Revaux schrijft het lied ’For Me’, en biedt het aan verschillende zangers aan maar niemand lijkt geïnteresseerd. Na enig aandringen wil Claude François het nummer in 1967 wel op de plaat zetten, mits het voorzien wordt van een nieuwe tekst. Gilles Thibaut schrijft samen met Claude François, onder de titel ’Comme d’ habitude’, een nieuwe tekst. De inspiratie hiervoor put Claude François uit zijn net afgesprongen relatie met de zangeres France Gall. Het plaatje wordt op...

Lees meer
Opmerkingen | Geplaatst in Anekdotes door Site Owner

Nieuw album van Buddy Guy

2 mei 2018 23:07:26 CEST

Jeff Beck, Mick Jagger en Keith Richards spelen mee op het nieuwe album van Buddy Guy.

Voorbeeld voor menig gitaarvirtuoos.

budyguyJagger zingt mee op het nummer You did the crime. En Richards en Beck spelen mee op het nummer Cognac van het nieuwe album The Blues is Alive and Well.
George "Buddy" Guy won al reeds vijfmaal een Grammy Award en is bekend als inspiratie van Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, en andere bekende bluesgitaristen uit de jaren 60.
In 2005 werd Guy opgenomen in de Rock a...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Mede oprchter van De bintangs, Arti Kraaijeveld, is dinsdag 1 mei op 71 jarige leeftijd overleden.

Nederlandse Rolling Stones

Arti-bintangsArti behoorden voor velen tot de top van de Nederlandse gitaristen en was onder meer verantwoordelijk voor de Bintangs-hits Travelling In The USA en Agnes Grey uit 1970. De groep, die in 1961 in Beverwijk opgericht werd door Artie en zijn broer Frank (bas, zang), speelden in eertse instantie indorock maar ging al snel over tot een ruig soort rhythm & blues. De optredens war...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Abba brengt na 35 jaar nieuwe muziek uit

29 april 2018 20:58:21 CEST

Anni-Frid Lyngstad (72), Agnetha Fältskog (68), Björn Ulvaeus (73) en Benny Andersson (71) willen de krachten weer bundelen en als groep weer nieuwe nummers uitbrengen.

Supergroep

AbbaDe groep was in de jaren 70 een echter supergroep en verkocht miljoenen platen. Naast het bekende songfestivalnummer Waterloo scoorde de band grote hits met nummers als Dancing QueenSuper Trouper, The Winner takes it all en zo zijn er nog wel 10 bekende hits. De groep ging in 1982 uit elkaar. Abba kwam daarna nog meerd...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Gerechtigheid voor Cliff Richard

14 april 2018 22:40:01 CEST

De Britse zanger Cliff Richard (77), die onterecht werd beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige, heeft een schadevergoeding van ruim 810.000 euro van de politie gekregen.

Richard klaagt nu de BBC aan

Cliff RichardRichard heeft een zaak tegen de BBC aangespannen omdat de Britse publieke omroep beelden van de inval van de politie in het huis van de zanger, waarmee het in augustus 2014 begon, live op de televisie uitzond. De zanger vindt dat de BBC zijn reputatie heeft besmeurd. De advocaat van Ric...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Yvonne Staples (80) overleden

11 april 2018 10:56:27 CEST

Yvonne Staples, zangeres van gospelband The Staple Singers, is dinsdag 10 april aan darmkanker overleden.

Veel hits in de jaren 70

Staple SingersAl in 1948 ging vader Roebuck Staples met zijn kinderen naar de kerk om gospelmuziek te zingen in de kerk. Dat was het begin van de groep The Staple Singers. In 1952 kregen zij, Roebuck met dochters Cleotha, Pervis Staples en Mavis, hun eerste platencontract. In de jaren erna veranderde het genre van de muziek van folk/gospel naar soul en funk. In 1970 verving Yvonne S...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Lindsey Buckingham uit Fleetwood Mac

9 april 2018 22:29:27 CEST

De gitarist en zanger, Lindsey Buckingham, die een zeer belangrijke rol binnen Fleetwood Mac speelde, stapt uit de band. De componist van o.a. de bekende nummers "Go Your Own Way", "The Chain" en "You Make Loving Fun" zal zich waarschijnlijk concentreren op zijn solocarrière.

lindsey BuckinghamTwee vervangers voor tournee

Tot op heden heeft Buckingham zes volledige soloplaten uitgebracht, waarvan de meest recente uit 2011 "Seeds We Sow" is. Vorig jaar ging hij samenwerken met Fleetwood Mac-bandgenoot Christine McV...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

liam Gallagher

Na een, volgens recensenten, goed optreden in maart in AFAS Live, heeft de voormalige zanger van Oasis, Liam Gallagher aangekondigd dat hij op 23 november zal optreden in het Ziggo Dome te Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert begint vrijdag 6 april.

Broederruzie

In december zouden de broertjes en voormalige Oasis-bandleden, Noel en Liam Gallagher, hun jarenlange ruzie bijgelegd hebben. Ze kregen in 2009 ruzie, waarna hun band Oasis uit elkaar ging. De Britse band had vele hits, zoals Whate...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Standbeeld voor David Bowey

26 maart 2018 23:13:05 CEST

In het Britse plaatsje Aylesbury, waar  David Bowie voor het eerst als Ziggy Stardust optrad en zijn twee albumsl liet horen, is een standbeeld van hem onthuld.

Verschillende gedaantses van Bowie

Bowie

Het standbeeld bestaat uit verschillende gedaantes van de zanger. Bowie in gewone doen kijkt lachend naar een aantal van zijn alter-ego's, onder wie Ziggy Stardust, die vooraan staat. Boven het kunstwerk hangen luidsprekers, waaruit elk uur een nummer van de begin 2016 overleden muzikant klinkt. 

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Tribute voor Elton John

15 maart 2018 19:32:19 CET

Elton JohnEd Sheeran, Pink, Dolly Parton, Miley Cyrus, Mary J. Blige, Lady Gagam, Willie Nelson, Coldplay, Sam Smith,The Killers, Demi Lovato en Queens of the Stone Age zijn allemaal te horen op een tweedelig tribute album voor Elton John. Het tribute album volgt na Johns aankondiging in januari om te gaan stoppen met touren. Voor hij dat doet maakt hij nog één grote tournee. 15 mei en 8 juni 2019 is hij te zien in het Ziggo Dome, Amsterdam.

Elton John : “Ik ben van plan mijn passie en creativiteit, waarme...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Garfunkel ook naar Nederland

8 februari 2018 09:39:55 CET

Een dag nadat Paul Simon zijn afscheidstournee aangekondigde, heeft Art Garfunkel bekendgemaakt dat hij gaat toeren in Europa.

Art Garfunkel

Afscheid Paul Simon in Ziggo Dome

Paul Simon komt met zijn 'Homeward Bound The Farewell Tour' naar Nederland! Op zaterdag 7 juli strijkt de singer-songwriter voor de laatste keer neer in Amsterdam voor een show in de Ziggo Dome. Garfunkel geeft op dinsdag 29 mei 2018 een eenmalig concert in Carré in Amsterdam. Met 'An Evening of Song and Stories' brengt hij het beste uit z...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Bijzondere concerten op Paleis Soesdijk

1 februari 2018 19:41:19 CET

Elvis Costello, de Nederlandse band The Analogues, Sting en Jack Johnson treden respectievelijk op 5, 6, 7 en 8 juli op bij het Royal Park Festival te Paleis Soesdijk.

Wat de Beatles nooit live speelden, kunt u nu meemaken

Soesdijk-concertEerder gaven Damien Rice, Counting Crows en Van Morrison al optredens op deze Koninklijke grond. Tickets kunnen gekocht worden samen met een ticket voor een paleisbezoek.
Voor diegene die The Analogues niet kent : een geweldige Beatles coverband. Speciaal voor Royal Park Live st...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Jethro Tull komt na een kleine 10 jaar op 25 november weer optreden in Nederland en wel in Theater Carré te Amsterdam

Jethro Tull

50th Anniversary Tour

De band, opgericht in 1968 rond de Schotse voorman Ian Anderson, de man met de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluit geluid en dus al 50 jaar bestaat, begon in het begin als bluesband met een experimentele inslag, maar hun muziek kreeg onomstotelijk invloeden van klassieke muziek, hardrock en jazz, alsmede Aziatische en Keltische folkmuziek. Ze maakt...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

Paul SimonPaul Simon(76), die al in 1965 bekend werd toen hij samen met Art Garfunkel als duo een hit had met het liedje The Sound of Silence, geeft volgens ingewijden op 15 juli in het Hyde Park in Londen zijn laatste concert. Ook James Taylor en Bonnie Raitt treden op bij het concert. Binnenkort worden er nog meer namen bekendgemaakt

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Lynyrd Skynyrd stopt ermee

26 januari 2018 22:31:41 CET

De legendarische band Lynyrd Skynyrd gaat dit jaar voor het laatst alleen in America en Canada toeren en daarna is het voorbij.

Band voor de Rock and Roll Hall of Fame

Lynyrd SkynyrdVan de originele groep die begin jaren zeventig doorbrak is alleen gitarist Gary Rossington nog over. Drie leden van de band, onder wie frontman Ronnie Van Zant, kwamen in 1977 door een vliegtuigongeluk om het leven.
Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichte southern-rockbands en werd op 13 maart 2006 in de Rock and Roll Hall ...
Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner

U2 geeft extra concert

26 januari 2018 11:18:27 CET

U2 geeft behalve op zondag 7 oktober nog een extra concert op maandag 8 oktober in de Ziggo Dome te Amsterdam

U2

De kaarten voor de U2 Experience + Innocence tour waren voor zondag binnen ongeveer tien minuten uitverkocht. Tickets voor de nieuwe show gaan op 2 februari om 10.00 uur online.

Opmerkingen | Posted door Site Owner

Op 15 mei 2019 staat Elton John, die meer dan 300 miljoen opnames verkocht, voor het laatst in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Laatste tour van een wereld artiest

Elton JohnDe Farewell Yellow Brick Road Tour begint in de Verenigde Staten. Volgens John duurt de tour drie jaar, omdat hij alle landen waar hij populair is eer aan wil doen. Daarna houdt hij op met optreden.
Elton John is een der best verkochte artiesten aller tijden. Van de heruitgave uit 1997 van de single Candle in the Wind (origineel uit 1973), ge...

Lees meer
Opmerkingen | Posted door Site Owner
Van laag naar hoog sorteren

1-20 of 177